Katski

Alla inlägg under januari 2013

Av Katski - 28 januari 2013 19:48

Jag känner vinden i mitt hår. Vi flyger fram över ängen som om det är det vi alltid har gjort. Possessor ökar steglängden och hans vackra korpsvarta man böljar i vinden. Allt jag kan reflektera i den här underbara stunden är oss två, för alltid tillsammans.

Men så kan det inte någonsin bli. Han ska säljas till en ridskola. En ridskola som ligger längre bort äv vad jag kan föreställa mig. Ridskolan ligger i Hannover, i Tyskland. Där kommer jag aldrig att kunna hälsa på honom. Han kommer att försvinna ur mitt liv för all framtid. Och det är just därför som jag måste rida till min moster, Penny. Visst är hon lite egendomlig, men hon är spåkvinna, och kanske kan hon hjälpa mig. Jag kommer försöka vad som helst för att få behålla honom.


   Plötsligt hörs ett skott. Ett skott som kommer från skogen, och som är så högt att det bara kan ha orsakats av ett vapen. Ett gevär.

Mer hinner jag inte begrunda innan ett till skott avlossas och dånar från skogen. Possessor blir vettskrämd när ljudet skär i hans öron, och han skenar iväg. Rakt mot den dunkla och täta skogen. Jag försöker hejda honom , men han fortsätter bara att springa.

   "PTRO!" ropar jag för att överrösta vinden. "Stanna, Possessor!"

Men han lyder varken min röst eller mina hjälper. Det finns ingenting jag kan göra för att få honom att stanna.

Han är bara några meter ifrån skogen nu och träden närmar sig i rasande fart.

Possessor galopperar in i skogen och springer över rötter och stenar. Han väjer undan från träd och jag måste ducka för att inte få trädgrenar i ansiktet.

Tänk om han trampar i något litet hål i marken?

Eller tänk om han slår i något träd?

Om han skadar sig, kan jag aldrig förlåta mig själv, även om det kanske inte är mitt fel.

Possessor galopperar nu så snabbt att jag bara ser ett virrvarr av bruna, gröna kvistar och barr. Och helt utan förvarning hoppar han över någonting. Jag tappar ena stigbygeln och den andra kort därefter. Vi landar på andra sidan och jag tittar bakåt för att se vad det är han hoppade över. En stenmur. Han hoppade över en stenmur. En stenmur som är väldigt hög och hård. Och som känns lite bekant...

Jag vänder ansiktet framåt igen och plötsligt tvärstannar han. Jag kan inte sitta kvar i sadeln - utan stigbyglar eller tyglar - utan flyger fram över hans hals i en framåtvolt. Sedan landar jag på ryggen med en dov duns.

Luften pressas ut ur mina lungor, och jag lyckas inte få in någon ny. Jag kan inte andas. Paniken fyller min kropp till minsta lilla tå medan jag försöker få luft. Försöker förtvivlat få in luft i mina tomma lungor.

Jag vet inte om jag lyckas, för allting blir svart.

Av Katski - 28 januari 2013 18:42

Jag är hos Elsis nu. Hon är så trött så hon somnade i en fåtölj! Med en filt över huvudet.
Sitter här och spelar på min mobil. Lyssnar på "Love the way you lie" med Rihanna. Tycker den är skitbra. Part 2 alltså.
På kvällen kommer det nästa del ur min berättelse.

Ja, idag är det ju måndag. Skolan var rätt okej idag. Först svenska, då skulle man jobba med nåra sidor i ordbyrån. DONE! Jag fick läsa. Och när man läser bästa boken ever, är det inte precis ett problem. Sen hade vi matte, alltid lika kul! Okej, genomgångar suger, men annars kul. Är snart färdig med tornet, 1 sida kvar. Sen bli det utmaningen! Och sedan hade vi lunch, fisk björkeby, BEURK!!! Seriöst, vidrigt. Tog lite pastasallad istället. Och på engelskan lekte vi lekar, fast jag ville inte va med så jag fick läsa i typ 1 timme! Tummar upp. Och sista lektionen var SO. När vi var färdiga fick vi hålla på med paddan! Vi spelade mattespelet King Of math. Vi är ärkemagiker nu! Nästa är drottning och det är det bästa man kan bli.

XOXO
KATSKI

Av Katski - 27 januari 2013 21:31

   Det är den 3:dje mars år 2032. Klockan är 07:00.

Peter Eriksen lämnar sitt röda hus, sätter sig i en taxi och åker till sitt jobb. Sitt jobb på Goliath National Bank. Det han inte vet är att när hans dag är slut, kommer hela hans värld ha förändrats.


   Peter anländer till GNB  och som vanligt, åker han hiss upp till den 3:dje våningen och går till rum nummer 473. På anslagstavlan bredvid dörren står det att en rapport ska vara fullbordad idag. Han är nästan färdig med den. Men när han väl tänker fortsätta skriva, kan han inte hitta den någonstans. Den är borta och han hinner inte skriva en ny rapport på 253 sidor. Peter letar överallt på kontoret, men den är spårlöst försvunnen.


   Klockan är 17:52. Det knackar på dörren. Hans chef, Marshall Smith, kliver in på hans kontor.

"Jag är här för att fråga om rapporten som ska vara färdig nu", säger han entonigt.

Peter tar ett djupt andetag innan han säger de 5 ord som kommer skaka om hela hans liv.

"Jag har tappat bort den."

De följande 7 minuterarna blir hans sista på GNB.


   Tillhörigheterna tar han med sig ut i regnskuren. Han väntar på en taxi. En taxi som aldrig kommer. Det slutar med att han får vandra de 2 kilometrarna hem på den smala trottoaren i regnet. Han inser att om han inte hittar ett jobb, så måste hans dotters häst säljas. De kommer inte ha råd med Possessor om han inte hittar ett jobb mycket snart. Lily, hans fru, jobbar som dagisfröken, och lönen är inte stor nog att täcka alla kostnader som krävs för att ha en häst. Han skulle behöva krossa Carmas hjärta. För alltid.

Av Katski - 27 januari 2013 21:23

Jag sa ju att jag kanske skulle lägga upp min berättelse i delar här på bloggen. Nu har jag skrivit färdigt den, den blev 9 sidor lång. Skrivet på word i textsnitt 11. Och jag blev ganska nöjd så jag lägger upp den. Berättelsen heter Klippan vid havet. Så jag kommer skapa en ny kategor för den. I nästa inlägg kommer Prologen.

Och jag har faktiskt pluggat rätt mycket idag. Tränade på engelska glosorna, och franska glosorna. Hade rätt på alla på franskan och hade 1 fel på engelskan. Fläta, damn it!


XOXO

   Katski

Av Katski - 26 januari 2013 17:39

Idag har jag vart på stallet och ridit. Jag red Cross och det gick rätt bra. Vi red för Naffe, ägaren av ridskolan. Vi red dressyr och galopperade ganska mycket. Cross har en otroligt skön galopp och dessutom tycker hon det är roligt. Hon är lite skumpig när man rider arbetstrav, men när man ska fatta galopp behöver man bara ge rätt hjälper. Man behöver inte använda spöt eller något. Och så gjorde vi skänkelvikningar som gick bra. Cross är ju mer av en dressyrhäst än hopphäst.
Och jag ska kanske börja rida i en träningsgrupp varannan onsdag. Elsis ska också rida i den.

PS. Bilden är på Cross som jag tog i höstas.

XOXO
KATSKI

Av Katski - 25 januari 2013 20:23

Nu är det äntligen fredag! Fredagar är de bästa vardagarna. I skolan har vi först svenska, och då kan man typ läsa, vilket är bra. Sen har vi elevens val, och då får man ju välja vad man ska göra. Efter det har vi lunch, plus det brukar vara god mat på fredagar. Idag var det hamburgare! Efter det har vi bild som är kul, och sist har vi engelska då vi tittar på Merlin. Utan att behöva skriva nåt om det. Så yes, fredag är den bästa vardagen.


Har vart med Elsis och Mos idag, som vanligt. Mos fixade håret på oss, och sedan hade vi en liten "photoshoot". Och vi spelade kort också. I "mormors äppelpaj så vann jag. Och i Chicago med. Första gången!

Och vi gjorde matteläxan i skolan, så då är det överstökat! Den var enkel gick att göra på ca 10 minuter.

Då var det bara att träna på engelska glosor, franska glosor och göra finska läxan. 3 olika språk, haha.

Men nu ska jag fortsätta skriva på min berättelse, och som sagt, kommer jag nog lägga upp den i delar när den blir färdig :)


XOXO

  KATSKI

Av Katski - 24 januari 2013 23:28

Idag har jag pluggat lite. Gjorde färdigt SO läxan och matteläxan som ska vara inne imorn. Och så renskrev jag lite av min svenskaberättelse på datorn. Om jag blir nöjd med den så kanske jag lägger ut den i olika delar.
Och idag fick vi tillbaka vårt matteprov som vi gjorde tidigare i veckan. Jag hade 24,5/26. Är väl nöjd men ändå jävligt förbannad. Det enda felet jag hade var att jag hade glömt skriva enheten på 3 uppgifter. Om jag hade gjort det hade jag fått alla rätt! Det misstaget tänker jag inte göra om igen.
Och en bra sak, jag hade inte finska idag så jag fick gå hem vanlig tid, jippi! Plus så hade jag glömt göra läxan så det var ju bra.
Skulle vilja läsa mer i boken "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer men jag måste lägga mig nu. Genom dina ögon är den bästa bok jag har läst! Den är bättre än Twilight böckerna. Så om ni inte har läst den, gör det!

XOXO
KATSKI

Av Katski - 24 januari 2013 15:43

Sitter med Elsis och tittar på HIMYM. Elsis käkar flingor med mjölk och känner sig glupsk! Haha.
Vi ska spela lite på surfplattan sen. Då tänker ni, vilka latkorvar, men vi ska kanske spela Zumba sen. Fast, ja, vi är väl ganska lata ändå, hehe...
Later<3

XOXO
KATSKI

Presentation


Hej! Jag är Katski och jag bloggar om mitt liv, hästar och mode. Blir jätteglad för kommentarer :)

Vill du fråga mig nåt?

5 besvarade frågor

Omröstning

Hur många år är du som läser min blogg?
 7 år eller yngre
 8-10 år
 10-13 år
 13-16 år
 16-20 år
 20-30 år
 30-40 år
 40-50 år
 50 år eller äldre

Gästboken!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Letar du efter nåt?

Mina senaste inlägg

Mina kategorier

Arkiv

Andra Bloggar

RSS

Besöksstatistik

Översätt bloggen!


Ovido - Quiz & Flashcards